Vieraile ja valloita Pohjois-Suomi

Pohjois-Suomi on upea matkakohde, johon kannattaa ehdottomasti tutustua - ainakin kerran elämässä. Tämä blogi tutustuttaa sinut Pohjois-Suomen tarjoamiin mahdollisuuksiin, jotka ovat yllättävän monipuoliset ympäri vuoden!

Talvella hiihtäminen ja laskettelu ovat monen lempipuuhaa pohjoisessa Suomessa ja alueelta löytyykin upeita hiihto- ja laskettelukeskuksia, joissa hemmotellaan niin vierailijan mieltä kuin kuntoakin. Monet nauttivat myös moottorikelkka- ja huskysafareista. Upeassa siperianhuskyssa vain on monen koiraihmisen mielestä sitä jotakin - aitoa alkuperäisyyttä, joka tuo mieleen villisuden, joskin kesymmässä paketissa.

Myös kesällä Pohjois-Suomi on upea matkakohde. Lähde vaikkapa upealla eräretkelle Lapin hurmaavaan luontoon tai kokeile Lapin mahtavia kala-apajia. Nauti myös paikallisen keittiön herkuista, jotka kunnioittavat paikallista luontoa!


Kalastamassa Lapissa

27 Apr 2021

Lappi tunnetaan erityisen hyvänä kalastuspaikkana, jossa voi napata saaliiksi suuria lohia ja muita arvokaloja. Lapissa kalastaminen vaatii jonkun verran tietoa siitä, mitä kalalajeja mistäkin saa napattua. Järvillä kalastaminen on aivan erilaista ja vaatii erilaiset välineet kuin joella kalastettaessa. Tämä kannattaa siis pitää mielessä, kun suunnitellaan kalastusreissua Lappiin.

Tutustu Pohjois-Suomeen pienellä budjetilla

23 Apr 2021

Kuullessamme sanan Lappi tuo se ajatuksiin useita mielikuvia meille. Ensimmäisenä niistä tulee mieleen porot, revontulet, saamelaisuus, joulupukki ja monta muuta etenkin luontoon liittyviä asiaa. Tämän alueen rauhallisuus ja luonto on vetänyt puoleensa ihmisiä ulkomaita myöten.

Suuressa suosiossa Lappi on myös kotimaisten matkailijoiden keskuudessa. Sieltä löytyy useita lomakeskuksia, eksoottisia kokemuksia tarjoavia yrittäjiä ja monenlaista tekemistä paljon. Onko näihin kesäisiin yöttömiin öihin, syksyn ruskan värien kauneuteen ja talviseen revontulien näytöksiin mahdollisuuksia tutustua pienemmällä budjetilla?

Suunnittele itse ja ole ajoissa

Halutessaan Lapin tutustumiskierrokselle saa palamaan suuret määrät rahaa. Pienellä suunnittelulla ja omatoimisia retkiä suunnittelemalla on mahdollisuus toteuttaa unohtumattomia elämyksiä myös halvemmalla. Parhaimpien elämysten takana lähes poikkeuksetta on luonto ja sitä on tarjolla silmänkantamattomiin.

Matkaaja joka on valmis haastamaan itsensä luontoa vastaan, niin majoittua voi teltassa tai autiotuvissa jopa ilmaiseksi. Toki suunnittelemalla matkan ajoissa ja sesonkiajan ulkopuolella myös muut majoitusvaihtoehdot ja harrastusmahdollisuudet ovat edullisempia.

Mihin sitten kannattaa suunnata jos haluaa kokea Lapin todellisen taian. Nämä seuraavat paikat kannattaa vilkaista, jos Pohjois-Suomen matkaan on käytettävissä rajoitettu budjetti.

Revontulet

Se ei ole enää itsestäänselvyys, että kaikki suomalaiset olisivat nähneet revontulia. Harvoin niitä on mahdollista nähdä Etelä-Suomessa ja ne eivät valitettavasti ole mitään verrattuna Lapin väriloistoon.

Tiesitkö että niitä on mahdollista nähdä jopa 200 päivänä vuodessa? Hyvän sään osuessa kohdalle matkailija saa osansa tästä henkeäsalpaavasta luonnon näytelmästä myös sesonkiaikojen ulkopuolella.

Ruska

Parhain aika ruskan sijoittuu noin syys-lokakuun vaiheille. Luonnossa liikkumisesta nauttiville matkaajille tarjolla on maisemat, johon ei kyllästymisen vaaraa ole. Kaiken lisäksi tähän näkyyn ei tarvita pääsylippua ollenkaan.

Nukkua voi omassa teltassa, jolloin takapihan maisemat voi valita itse. Mikäli se ei kuulosta sopivalta, niin edullista majoitusta tarjotaan kansallispuistojen ylläpitämissä tuvissa.

Ranuan eläintarha

Ranualta löytyy maailman pohjoisin eläintarha, jossa pääsee tutustumaan arktisissa olosuhteissa eläviin eläimiin. Kaiken kaikkiaan lajeja on noin 50, joihin kuuluvat muun muassa jääkarhut, ilvekset, sudet, hirvet ja peurat.

Ovet ovat auki vierailijoille vuoden ympäri. Kävit sitten keskikesän kuumuudessa tai keskellä lumista talvea, niin molemmat tarjoavat vierailijoille unohtumattoman kokemuksen näiden petoeläinten keskellä.

Luvattumaa

Kittilästä Levin läheisyydestä löytyy sadunomainen lumimaa, joka on suuruudeltaan 1 000 m². Se pitää sisällään lumilinnan, jäähotellin, gallerian ja paljon muuta. Lumen ja jään maailmaan voi tutustua kohtuullisen hintaisella pääsylipulla.

Kokonaisuus rakennetaan aina uudestaan talven tullessa ja on erikoisuutensa ansioista vierailun arvoinen paikka. Tosin yö jäähotellissa, erilaiset elämykset ja aktiviteetit, kuten huskysafari tai paljuilu revontulien alla eivät välttämättä sovi budjettimatkaajalle.

Mikäli nämä haluaa päästä kokemaan hinnasta huolimatta, niin voit vierailla lainat.fi -sivustolla pientä lainaa varten.

Poroja, hiihtoa ja vaeltelua

Lapissa asuu lähes yhtä paljon poroja kuin ihmisiä. Luonnossa niitä pääsee näkemään helpoiten heinä-toukokuun tai marras-tammikuun välillä, jolloin ne liikehtivät eniten. Muina aikoina pientä pääsymaksua vastaan poroihin pääsee tutustumaan porotiloilla tai joulupukin maassa Rovaniemellä.

Luonto taas tarjoaa loputtomat mahdollisuudet kesäisin vaelteluun ja talvella hiihtämiseen tai lumikenkäilyyn. Jokainen vuodenaika tarjoaa elämyksen, jota ei voi edes verrata toisiinsa. Etenkin omalla autolla tutustuminen Pohjoisen-Suomen seutuun onnistuu suhteellisen edullisesti.

Lappi - yhdistelmä luonnon ihmeitä

On totta että lomakeskukset tarjoavat uskomattomia kokemuksia lasikattoigluista paljuiluun revontulien alla ja makuelämyksiä elävän tulen vierellä. Ympäri vuoden Lapin luonto tarjoaa vertaansa vailla olevia elämyksiä.

Niitä on täysin mahdollista kartuttaa muistoja niiden parissa myös pienemmällä taloudellisella panostuksella. Matkaa suunnitellessa tulee vain suunnitella omatoimisia elämysretkiä ja varata majoitus ajoissa sesonkiajan ulkopuolella.

Pohjois-Suomen helmiä

24 Mar 2021

Pohjois-Suomesta löytyy monia todellisia helmiä, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua! Ensinnäkin Pohjois-Suomen luonto on ainutlaatuinen ja se tarjoaa runsaasti tekemistä ja elämyksiä jokaisena vuodenaikana. Talvella pohjoisessa pääsee esimerkiksi hiihtämään ja laskettelemaan ja kesällä kalastamaan. Myöskään pohjoisen Suomen metsien antia, kuten upean värisiä ja herkullisia hilloja, ei kannata unohtaa!

Lappi ja sen vaellusreitit

3 Feb 2021

Vaeltaminen Lapissa on suosittua ja moni suuntaakin juuri sinne lomallaan. Lapista löytyy useita valmiita vaellusreittejä, mutta siellä voi vaeltaa myös omatoimisesti. Kansallispuistoissa vaeltaminen on yksi hyvä keino päästä nauttimaan Lapin upeasta luonnosta. Reittien varrelta löytyvät laavut ja mökit kannattaa hyödyntää vaelluksen varrella yövyttäessä. Toinen vaihtoehto on ottaa teltta mukaan.